1a Jornada de reflexió i debat sobre el futur de l'INDEST

El subdirector general d'ORKESTRA Ibon Gil de San Vicente ha estat el primer convidat al Cicle de reflexió i debat sobre el futur de l'institut

Descargar pdf
Salón de actos detalle
Seminari de reflexió i debat sobre el futur de l’Institut de Desenvolupament Social i Territorial (INDEST) a la sala de Juntes del 2n pis del Rectorat. Al marge esquerra de la fotografia el subdirector general d’ORKESTRA Ibon Gil de San Vicente, i al marge dret el director provisional de l’INDEST el Dr. Fidel Molina Luque.

La Jornada de reflexió i debat: < Quin INDEST volem? > és el títol de l'acte celebrat el dilluns 15 de febrer a la sala de juntes del 2on pis de l'edifici del Rectorat. La jornada també ha inclòs un seminari sobre l'activitat de l'Instituto Vasco de Competitividad (ORKESTRA) a càrrec del seu subdirector general, Ibon Gil de San Vicente. 

El Vicerector de Política Científica i Tecnològica, Albert Sorribas, ha presentat la jornada recordant la tasca dels dos principals Instituts propis de la Universitat de Lleida. Al mateix temps, Sorribas destaca que la feina d'INDEST ha de ser clarament: "un punto de encuentro que consiga que se produzcan reformulaciones y que favorezca la competitividad en investigación". El Vicerector apunta directament que el paper de la Universitat de Lleida és "centrar su atención en sus problemas así como la actividad del territorio, la sostenibilidad como valor..." i sobretot "incidir en los problemas y fijarse al mismo tiempo en las dinámicas de otros institutos". D'aquesta manera és possible aquesta trobada entre dos instituts de diferents entitats; l'Instituto Vasco de Competitividad (ORKESTRA) i l'Institut de Desenvolupament Social i Territorial (INDEST).    

El Director provisional de l'INDEST, Fidel Molina Luque situa l'Institut, el qual és integrat per vint-i-tres grups de recerca, una Càtedra UNESCO de la UdL i un Observatori de Política Agroalimentària; el que fa un total de dos-cents quinze investigadors i investigadores. Fonamentalment, el personal d'investigació prové de les facultats de la UdL (Dret, Economia i Turisme; Lletres; Educació, Psicologia i Treball Social; Infermeria i Fisioteràpia a més de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) adscrit a la Universitat de Lleida i de la mateixa manera l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). El Doctor Fidel Molina Luque assenyala que l'Institut té previst reunir-se amb tots els investigadors principals (IP) dels grups de recerca per tal d'establir i concretar les línies d'investigació. Destaca que l'INDEST és un projecte en creixement i desenvolupament que tot just entrarà al març en període de procés electoral. 

Finalment, el catedràtic de la UdL, Fidel Molina presenta a Ibon Gil de San Vicente, que ha contribuït en aquesta jornada amb la explicació del funcionament intern i extern d'ORKESTRA i recomana emprar la investigació-acció. El subdirector general d'ORKESTRA ha sentenciat que l'Institut "se focaliza en los proyectos... intentamos, respetando la autonomia de los equipos, generar puentes de investigación". Gil de San Vicente ha assegurat que l'èxit es troba en "buscar el liderazgo interno". Així doncs, Fidel Molina ha puntualitzat que el model RIS3 que ORKESTRA ha seguit és un exemple per a INDEST perquè possibilita la transformació econòmica territorial. 

Fotografies: Servei de Reproducció de la Imatge de la Universitat de Lleida